2010. július 26., hétfő

Tej

Igazából a boltokban kapható tégladobozos pancsról azóta nincsenek igazán naív elképzeléseim, mióta általánosban/gimiben felfedeztem, hogy a ropogós sóspálcika 100gja több fehérjét tartamaz a tejnél. (ha jól emlékszem kétszer annyit, 4g-ot)

De úgy gondoltam, hogy hát biztos csak túl van higítva, és kevés a valódi tej benne, de azért van..

Frászt... Ma megtudtam hogyan készül:
A tejszín, tejföl és egyebek alatt fegyűlő sárgás, átlátszó lötty a tejsavó (ezen a linken mondjuk, épp a savó mellett állnak ki). Ezt színezékekkel egészítik ki, majd disznózsírt hozzáadva érik el a dobozon is feltűntetett zsírszázalékot (3,6% stb..).

Hát ezek után azt hiszem nem leszek finnyás a friss házitej tőgy illetve istálló ízére....

1 megjegyzés:

  1. Alföldi harmat, nem akar több lenni. Konkrétan: nem akar tej lenni.
    Amúgy nem is baj, majd megfejjük a djuiceos srácot, úgy láttam, van tőgye elég!


    (:

    VálaszTörlés

Web Statistics